Bakal Diceraikan Rexy Mainaky, Ganda Putra Malaysia Buka Suara

Sedang Trending 2 hari yang lalu

Ganda putra Malaysia, Goh Sze Fei/Nur Izuzddin mengaku pasrah jika suatu saat kelak mereka betul-betul diceraikan oleh Rexy Mainaky.

INDOSPORT.COM – Ganda putra Malaysia, Goh Sze Fei/Nur Izzuddin mengaku pasrah jika suatu saat kelak mereka betul-betul diceraikan oleh Rexy Mainaky.

Sorotan tajam sekarang tengah tertuju kepada dobel putra Malaysia, Goh Sze/Nur Izzuddin. Ganda putra asal Negeri Jiran tersebut dikabarkan bakal diceraikan oleh Rexy Mainaky.

Sebagai Direktur Kepelatihan Ganda Asosiasi Bulutangkis Malaysia (BAM), Rexy Mainaky tentu mempunyai keputusan untuk merombak setiap pasangan di tim Malaysia.

Usut punya usut, Goh Sze Fei/Nur Izzuddin diceraikan usai mendapat rentetan hasil jelek dalam dua turnamen terakhir nan mereka jalani.

Pada turnamen Malaysia Open 2023 nan lalu, Goh Sze Fei/Nur Izzuddin kudu tersingkir sigap di babak 32 besar atas wakil China, Liang Wikeng/Wang Chan, 21-16, 11-21, dan 17-21.

Kemudian, pada arena selanjutnya di India Open 2023, nasib jelek juga kembali hinggap pada dobel Malaysia tersebut. Menghadapi Ren Xiangyu/Tan Qiang, Goh Sze Fei/Nur Izzuddin keok di babak 32 besar, 19-21 dan 17-21.

“Mari kita lihat apakah kita perlu tetap berpegang pada mereka sebagai pasangan alias mencobanya dengan pemain muda lainnya," kata Rexy seperti dilansir dari The Star.

Atas performa jebloknya tersebut, Rexy Mainaky juga telah mengisyaratkan bahwa Goh Sze Fei/Nur Izzuddin tak bakal tampil di gelaran Indonesia Masters 2023.

"Goh Sze Fei/Nur Izzuddin tidak bakal bermain di Indonesia Masters (pekan depan). Saya bakal punya waktu untuk berbincang dengan mereka dan mempertimbangkan pilihannya,” lanjut Rexy Mainaky.

Mendapati nasib kurang apik dan ancaman diceraikan oleh Rexy Mainaky, Goh Sze Fei/Nur Izzuddin pun langsung buka suara.

Selengkapnya
Sumber Olahraga Indosport
Olahraga Indosport
Atas